PENTRU CĂ NE PASĂ !


NOUĂ NE PASĂ

Facem apel la gradul de conștiență al adulților, la iubirea mare pe care ei o poartă copiilor, la bunul simț comun al tuturor de a nu amplifica, sub nici o formă, stările zilnice, de a rămâne calmi, pe poziție, cu stare de bine îndreptată asupra copiilor. Emoțiile pozitive sunt de obținut tocmai prin timpul liber pe care mulți dintre noi l-am cerut în ultimii ani, în care ne-am ”văitat” că nu avem timp să petrecem alături de copii, ca suntem copleșiți de muncăși treburi zilnice.


CONSILIERE PSIHOLOGICĂ GRATUITĂ

Pentru că știm faptul că păstrarea stării de bine și de calm nu este un lucru ușor de făcut și pentru că NOUĂ NE PASĂ, oferim CONSILIERE PSIHOLOGICĂ GRATUITĂ persoanelor care reușesc, cu greu, să-și stăpânească emoțiile și care dezvoltă stări de anxietate marcante. Ne dorim ca acest lucru să vă ajute, să vină în sprijinul vostru, al părinților, pentru a nu influența, în nici un fel negativ copiii.


Consilierea psihologică gratuită se va face la telefon și va fi sub două forme:


Consiliere individuală (apel telefonic)


persoanele care doresc să fie contactate telefonic de psihologul clinicii, vor completa formularul de mai jos și vor nota, pe scurt, natura problemei cu care se confruntă. Vor fi programate maxim 3 persoane/zi pentru astfel de consiliere individualăGrup de suport (video-call pe whatsapp)


persoanele care doresc să participe la un grup de suport, cu o tematică stabilită în prealabil și care va fi anunțatăîn fiecare zi de luni, pe pagina de FB a clinicii Neoped, vor completa formularul de mai jos, notând, dacă există propuneri pentru un astfel de grup de suport. Vor fi acceptate maxim 3 persoane pentru grupul de suportFacilitator pentru programul de consiliere psihologică:

Laura Jacan, psiholog și psihoterapeut

Citeste mai mult

Psiholog Laura Jacan , în aceste zile însorite, când, parcă, timpul s-a oprit în loc, vă transmite următoarele gânduri….

De ce am simțit nevoia acestui proiect ? Pentru că ne pasă…… Ne pasă de voi, părinți, copii, bunici.

Copiii au nevoie de părinți echilibrați și calmi.

Zile încărcate de frică și panică. Îngrijorare. Nesiguranță. Totul imprevizibil. Ce crează asta la nivel psihologic? Destabilizare emoțională, scăderea vibrației și energiei interioare, scăderea toleranței la frustrare, stare de alertă.

În situații de acest gen, frica, anxietatea se propagă mai repede ca virusul, în sine. Mintea umană imaginează scenarii, se duce în zone mai mult sau mai puțin probabile, are capacitatea de a schimba starea fizică a omului.

Știați că toate aceste stări emoționale vă pot îmbolnăvi? Că vă îngreunează viața și că pot avea efecte nocive pe termen lung? Și că vă puteți influența în mod negativ copiii ?

Câteodată viața ne pune în fața unor situații neprevăzute pe care trebuie să le trecem ! Astfel de situații sunt numite situații limite, situații de urgență, situații de criză !

Ce este o situație de criză? Este un moment neprevăzut, pe care nu-l putem anticipa și care poate scăpa brusc de sub control. Acestea ne iau pe neașteptate, iar reacția noastră trebuie să fie spontană, promptă, reală și în concordanță cu realitatea. Problema intervine atunci când informațiile nu sunt suficiente și anxietatea este cea care preia controlul.

În acest gen de situații, când este periclitată siguranța fizică, psihică sau socială, omul este scos din zona sa de confort și este amenințat cu pierderea stabilității, a structurii, a integrității sale psihice și fizice. Încorp se descarcă o cantitate importantă de cortizol, care este hormonul stresului. Acesta, descărcat zilnic în corp, pe baza scenariilor și a panicii pe care oamenii le pot trăi cu privire la situația de criză, poate avea efecte devastatoare asupra organismului, cu efecte pe termen lung: insomnii, stări de agitație fizică, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare sau din contra, exacerbarea, probleme intestinale etc.

Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult în acest context este influența stării psihice a părinților asupra stărilor copiilor. În această perioadă, în care cel puțin unul din părinți (în general mama) stă în casă cu propriul copil, întreaga energie și stare de anxietate a mamei este percepută de către copil la un nivel subliminal. Copiii sunt intuitivi și au canale de comunicare deschise, canale prin care ajung la ei mesaje nonverbale, mimico-gestuale, corporale, energetice.

Încărcatura aceasta, pe care copilul o preia la nivel psihologic, se poate transforma într-o afecțiune fizică. Nu de puține ori, în clinica Neoped, ne-am confruntat cu situații în care copiii, consultați de mulți medici, continuă să aibă manifestări fizice, dureri, stare de rău. Pentru ca, mai apoi, în întâlnirea de echipă multidisciplinară să fie descoperită o afecțiune psiho-somatică (manifestările emoționale ale copilului erau transformate într-o afecțiune fizică).


ALĂTURI DE VOI

Suntem alături de voi în aceste momente dificile și să știți că vă puteți baza pe noi oricând, atât pentru consultații de pediatrie sau alte specialități, cât și pentru administrarea de tratament și recoltare analize.
Ne desfășurăm cu responsabilitate munca, aplicând măsuri de siguranță și prevenție sporite.


Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la telefon:


Formular de înscriere pentru programul de consiliere psiho

Clinica Neoped

INFORMAȚII UTILE

Copyright © Toate drepturile rezervate | Implementat de Soft Build