fbpx


Evenimente

Educația parentală, ca formă de intervenție socială, urmărește să transmită părinților, prin intermediul workshop-urilor la care aceștia participă, cunoștințe și informații cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale care sunt eficiente pe termen lung.

În cadrul proiectului Neopeducație, accentul se pune pe conexiunea pe care fiecare părinte o are cu propriul copil și utilizarea acesteia în a crea un echilibru între sănătatea psihică și cea fizică a copilului.

Condițiile sociale, economice și culturale se modifică permanent și de aceea uneori părinții se simt depășiți în a comunica cu copiii lor. Deseori, ei sesizează problemele copiilor doar când acestea sunt manifeste și soluția este de a apela la sprijin din partea specialiștilor, doar în situații de criză.


INFORMATII

contact@clinicaneoped.ro


TELEFON

0356.138.171 / 0746.092.102

CURS PRIM AJUTOR BEBELUȘI ȘI COPII (5)

EVENIMENT ANULAT. SE VA REPROGRAMA

p

Revenim cu cel de-al treilea curs de prim ajutor, la solicitarea mai multor persoane care nu au reușit să participe la cele de anul trecut. Mămicile sunt mult mai îngrijorate, în general, cu privire la accidentele posibile pe care le pot avea copilașii lor. Și aici ne referim la arsuri, căzături, entorse, înec cu diferite obiecte. Adevărul este ca ”paza bună, trece primejdia rea”. Dar cu toate acestea, în 2 secunde e posibil ca celui mic să i se întâmple ceva și să ai nevoie să cunoști manevrele de acordare a primului ajutor.

Acest curs face parte din proiectul NeopEducație, un proiect marca Neoped. Dorim să informăm cu claritate, să influențăm cu integritate și să inspirăm cu viziune ! Este despre cum vedem noi să contribuim în comunitate.

D-na dr.Marta Grăjdeanu, medic specialist pediatrie, vă va prezenta o serie de manevre și tehnici de intervenție în situație de urgență și vă va arăta în mod practic cum se fac aceste manevre în mod corect.

Numărul de locuri este limitat (maxim 20 persoane)
Pentru a vă ocupa un loc la acest curs, vă rugăm să completați formularul de înscriere. Plata se face în contul Neoped, iar locurile sunt rezervate în ordinea efectuării plății.

Vă rugăm, când faceți plata în cont, să specificati „taxa curs prim ajutor”

Data limită de efectuare a plății: 13.03.2020
IBAN: RO95BTRLRONCRT0392584301


DATA

19.03.2020


ORA

17.00 – 19.00


LOCAȚIE

Hotel Check Inn, str.Miorița nr. 11


COST

100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu


Adolescența, o provocare pentru părinți !

EVENIMENT ANULAT. SE VA REPROGRAMA

Adolescența este acea perioada din viața copilului tău de care tu, ca părinte, te temi cel mai tare. Și pe bună dreptate ! Este o perioadă de mari schimbări importante. Copilul se caută pe sine, își schimbă personalitatea, i se schimbă nevoile, iar tu trebuie să ții pasul cu el fără a fi perceput ca inamic sau fără a-ți pierde autoritatea în fața lui.

Dacă ne ascultăm pe noi, părinții, atunci când vorbim cu adolescenții, realizăm faptul că LE vorbim lor și nu vorbim CU ei. Psihologic, adolescentul se caracterizează printr-o imaginație bogată, el ”visează cu ochii deschiși”, dar are și o putere de judecată foarte mare. În schimb, memoria este deficitară în această perioadă. Emoțional, adolescenții sunt foarte sensibili și de aceea se pot simți foarte ușor răniți, când se manifestă atitudini ostile față de ei. Dar, dovedesc, de cele mai multe ori, interes pentru competitivitate și sunt dispuși să participe la orice acțiune care le-ar permite să-și etaleze cunoștințele și abilitățile.

Suntem angrenați zilnic într-o agitație permanentă și uităm să ne conectăm emoțional la copiii noștri. Multe din teribilismele pe care adolescenții la fac, sunt din lipsa de conectare emoțională pe care ei o resimt sau din dorința de apartenență.

Laura Jacan, psihoterapeutul care susține acest workshop, vă ajută să aflați modalitățile prin care vă puteți ține aproape adolescenții și să le oferiți sprijinul de care au nevoie pentru a deveni adulți fericiți și independenți. Laura are o experiență de 18 ani în lucrul cu copiii și familiile și formare în psihoterapia copilului și adolescentului. Adolescența este o provocare chiar și pentru specialiști, care necesită multă experiență, soluții potrivite în situații de criză și identificarea de strategii de prevenție a apariției problemelor despre care părinții cred că sunt ”specifice” adolescenței.


DATA

20.03.2020


ORA

17.30 – 19.30


LOCAȚIE

Hotel Check Inn, Timișoara


COST

100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu


Copyright © Toate drepturile rezervate | Implementat de Soft Build

ro_RORomanian
ro_RORomanian