Workshop-uri

Educația parentală, ca formă de intervenție socială, urmărește să transmită părinților, prin intermediul workshop-urilor la care aceștia participă, cunoștințe și informații cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale care sunt eficiente pe termen lung.

În cadrul proiectului Neopeducație, accentul se pune pe conexiunea pe care fiecare părinte o are cu propriul copil și utilizarea acesteia în a crea un echilibru între sănătatea psihică și cea fizică a copilului.

Condițiile sociale, economice și culturale se modifică permanent și de aceea uneori părinții se simt depășiți în a comunica cu copiii lor. Deseori, ei sesizează problemele copiilor doar când acestea sunt manifeste și soluția este de a apela la sprijin din partea specialiștilor, doar în situații de criză.


INFORMATII

contact@clinicaneoped.ro


TELEFON

0356.138.171 / 0746.092.102


CURS PRIM AJUTOR BEBELUȘI ȘI COPII

p

Știm că una din îngrijorările majore ale mămicilor se referă la acordarea primului ajutor la copil în caz de înec, arsură, luxații, entorse. Vă suntem alături să vă dăm informațiile de care aveți nevoie pentru a vă liniști și a vă asigura că puteți interveni cu încredere atunci când copilul dumneavoastră se află într-un pericol iminent.

Ne dorim să fim alături de voi și să vă oferim cele mai bune informații, pe care să le folosiți cu încredere atunci când copilul vostru e bolnav sau se află în situație de risc.

Totodată, precizăm faptul că acest curs de prim ajutor vă oferă un spectru larg de intervenții minore în situații de criză, intervenții pe care este recomandat, de cele mai multe ori, să le faceți până vine un echipaj medical de urgență.

D-na dr.Marta Grăjdeanu, medic specialist pediatrie, vă va prezenta o serie de manevre și tehnici de intervenție în situație de urgență și vă va arăta în mod practic cum se fac aceste manevre în mod corect.

Pentru că au fost multe cereri de participare la acest curs, îl organizăm de două ori. Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa laura.jacan@clinicaneoped.ro.

Plata se va face în contul Neoped – Centru de Pediatrie, în urma eliberării unei facturi proforma pe care o sa o trimitem pe mail fiecărei persoane înscrise. Locația desfășurării cursului va fi anunțată ulterior fiecarei persoane care a confirmat rezervarea locului prin plata efectuata in cont.


DATA

04.12.2019 și 11.12.2019


ORA

17.00 – 19.00 (în ambele date)


COST

100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu


SOMATIZAREA LA BEBELUȘI ȘI COPII PREȘCOLARI

p

Ce este somatizarea ? Somatizarea reprezintă apariția unor simptome fizice de boală, care nu au o cauză medicală. Așa cum știm, corpul nostru fizic și psihicul nostru sunt legate și funcționează ca un tot unitar. Dacă noi, adulții, ne simțim stresați, neliniștiți, avem un carusel de emoții negative, sigur trăim un disconfort și la nivel fizic: unii au dureri de stomac, altora li se usucă gura, alții simt o gheară în piept etc.
Atunci când copilul vostru se îmbolnăvește brusc, aparent fără o cauză specifică, este de preferat să luați în calcul dacă ceva îl neliniștește, îl sperie sau îl deranjează. În cazul nou-născuților, starea lor de agitație și de plâns poate să fie marcantă și se întâmplă foarte des ca manifestările fizice care dau dureri bebelușilor să fie doar încărcături emoționale pe care le resimt părinții și care ajung la copii. Da, este greu să ne controlăm stările de stres și neliniște, dar noi suntem adulții și este obligația noastră să găsim strategii de auto-calmare. Copilul, fie el nou-născut, sugar sau preșcolar, ne urmează. Ne simte și nu are capacitatea de a gestiona o emoție care nu-i aparține. Astfel, psihicul o transformă într-un simptom fizic.

În acest workshop veți afla cum să evitați să transmiteți stare negativă copiilor, cum să faceți diferența între o cauză medicală și una emoțională și cum să gestionați stările negative ale copilului atunci când acest fenoment apare. Workshop-ul se adresează părinților cu copii de la 0 la 6 ani.
Laura jacan, psiholog și psihoterapeut, va susține acest workshop. Mai multe despre formator, găsiți aici: https://www.clinicaneoped.ro/neopeducatie-3/facilitator/

Pentru înscriere, trimiteți un e-mail la adresa: laura.jacan@clinicaneoped.ro, iar plata o veți face în contul Neoped, după ce vă trimitem factura proforma pe e-mail. Locurile sunt limitate la 20 de persoane, iar rezervarea lor se face în ordinea efectuării plății.


DATA

13.12.2019


ORA

17.00 – 19.00


LOCAȚIE

Hotel Perla


COST

100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu


Copyright © Toate drepturile rezervate | Implementat de Soft Build