Educația parentală, ca formă de intervenție socială, urmărește să transmită părinților, prin intermediul workshop-urilor la care aceștia participă, cunoștințe și informații cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale care sunt eficiente pe termen lung.
În cadrul proiectului Neopeducație, accentul se pune pe conexiunea pe care fiecare părinte o are cu propriul copil și utilizarea acesteia în a crea un echilibru între sănătatea psihică și cea fizică a copilului.
Condițiile sociale, economice și culturale se modifică permanent și de aceea uneori părinții se simt depășiți în a comunica cu copiii lor. Deseori, ei sesizează problemele copiilor doar când acestea sunt manifeste și soluția este de a apela la sprijin din partea specialiștilor, doar în situații de criză.
contact@clinicaneoped.ro
0746.092.102
Pandemia a avut numeroase efecte negative asupra devoltării emoționale a copiilor, cauzate în mare parte
de lipsa conectării emoționale cu alți copii, dar și cu alți adulți, în afara părinților.
Școala online, statul în casă, lipsa întâlnirilor cu alți copii, cu membrii familiei extinse, precum și multe alte restricții apărute și
impuse, toate au avut repercursiuni asupra dezvoltării emoționale a copiilor, ducând în multe cazuri la
anxietate.
Pentru a putea gestiona mult mai bine diversele situații emoționale ale copilului tău, apărute ca urmare a
pandemiei, îți pregătim cu mult profesionalism și dedicare Workshop-ul „Gestionarea efectelor
pandemiei la copiii preșcolari și școlari mici”.
În cadrul workshop-ului vei primi multe răspunsuri prețioase legate de comportamentele actuale ale
copiilor la această vârstă, de stările lor intense, de reacțiile acestora în fața provocărilor actuale.
Cui se adresează acest workshop?
Părinților care au copii preșcolari și școlari mici.
Ce afli la workshop?
Afli răspunsuri concrete și extreme de folositoare la întrebări precum:
Ce e de făcut în situația actuală pentru a micșora efectele provocate de pandemie?
Cum să reacționezi la anxietățile copilului ?
Cum să echilibrezi copilul din punct de vedere emoțional?
Cum să gestionezi crizele lui de frustrare sau de furie?
Cum să faci față opoziționismului lui și altor provocări?
Data workshop-ului: 08.06.2022, ora 18.00 – locul va fi comunicat ulterior înscrierii
Durata: 2 ore – 18:00 – 20:00
Taxa de participare: 150 lei.
Înscrierile se fac aici.
08.06.2022
18.00 – 20.00
150 lei/persoană
p
Revenim cu cel de-al treilea curs de prim ajutor, la solicitarea mai multor persoane care nu au reușit să participe la cele de anul trecut. Mămicile sunt mult mai îngrijorate, în general, cu privire la accidentele posibile pe care le pot avea copilașii lor. Și aici ne referim la arsuri, căzături, entorse, înec cu diferite obiecte. Adevărul este ca ”paza bună, trece primejdia rea”. Dar cu toate acestea, în 2 secunde e posibil ca celui mic să i se întâmple ceva și să ai nevoie să cunoști manevrele de acordare a primului ajutor.
Acest curs face parte din proiectul NeopEducație, un proiect marca Neoped. Dorim să informăm cu claritate, să influențăm cu integritate și să inspirăm cu viziune ! Este despre cum vedem noi să contribuim în comunitate.
D-na dr.Marta Grăjdeanu, medic specialist pediatrie, vă va prezenta o serie de manevre și tehnici de intervenție în situație de urgență și vă va arăta în mod practic cum se fac aceste manevre în mod corect.
Numărul de locuri este limitat (maxim 20 persoane)
Pentru a vă ocupa un loc la acest curs, vă rugăm să completați formularul de înscriere. Plata se face în contul Neoped, iar locurile sunt rezervate în ordinea efectuării plății.
Vă rugăm, când faceți plata în cont, să specificati „taxa curs prim ajutor”
Data limită de efectuare a plății: 13.03.2020
IBAN: RO95BTRLRONCRT0392584301
19.03.2020
17.00 – 19.00
Hotel Check Inn, str.Miorița nr. 11
100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu
Adolescența este acea perioada din viața copilului tău de care tu, ca părinte, te temi cel mai tare. Și pe bună dreptate ! Este o perioadă de mari schimbări importante. Copilul se caută pe sine, își schimbă personalitatea, i se schimbă nevoile, iar tu trebuie să ții pasul cu el fără a fi perceput ca inamic sau fără a-ți pierde autoritatea în fața lui.
Dacă ne ascultăm pe noi, părinții, atunci când vorbim cu adolescenții, realizăm faptul că LE vorbim lor și nu vorbim CU ei. Psihologic, adolescentul se caracterizează printr-o imaginație bogată, el ”visează cu ochii deschiși”, dar are și o putere de judecată foarte mare. În schimb, memoria este deficitară în această perioadă. Emoțional, adolescenții sunt foarte sensibili și de aceea se pot simți foarte ușor răniți, când se manifestă atitudini ostile față de ei. Dar, dovedesc, de cele mai multe ori, interes pentru competitivitate și sunt dispuși să participe la orice acțiune care le-ar permite să-și etaleze cunoștințele și abilitățile.
Suntem angrenați zilnic într-o agitație permanentă și uităm să ne conectăm emoțional la copiii noștri. Multe din teribilismele pe care adolescenții la fac, sunt din lipsa de conectare emoțională pe care ei o resimt sau din dorința de apartenență.
Laura Jacan, psihoterapeutul care susține acest workshop, vă ajută să aflați modalitățile prin care vă puteți ține aproape adolescenții și să le oferiți sprijinul de care au nevoie pentru a deveni adulți fericiți și independenți. Laura are o experiență de 18 ani în lucrul cu copiii și familiile și formare în psihoterapia copilului și adolescentului. Adolescența este o provocare chiar și pentru specialiști, care necesită multă experiență, soluții potrivite în situații de criză și identificarea de strategii de prevenție a apariției problemelor despre care părinții cred că sunt ”specifice” adolescenței.
20.03.2020
17.30 – 19.30
Hotel Check Inn, Timișoara
100 lei/persoană sau 150 lei/ cuplu