fbpx


ELECTROENCEFALOGRAMA (EEG)

Electroencefalografia (EEG) reprezintă o tehnică de înregistrare și interpretare a activității electrice a creierului.
Electroencefalograma (EEG) reprezintă înregistrarea, în timp, a activității electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi așezați pe scalp, cuplați la un aparat numit electroencefalograf. Acest test este non-invaziv și nu presupune o pregătire specială în prealabil.
Activitatea cerebrală se bazează pe conexiunile și comunicarea dintre neuroni, ce se realizează prin transmiterea unor mici semnale electrice, denumite impulsuri electrice.
Electroencefalograma se efectuează cu aparate speciale (electroencefalograf – EEG), interpretarea traseului fiind efectuată de medicul neurolog având competență in neurofiziologie.
Electroencefalograma (EEG) reprezinta un examen important în diagnosticul epilepsiei. De asemenea, poate fi indicat în diagnosticul sindromului confuzional, stărilor de leșin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infecțiilor cerebrale, furnizând informații despre existența și localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declanșator pentru crizele epileptice.
Începând cu data de 01.12.2019, în clinica Neoped, efectuăm aceste electroencefalograme, la recomandarea medicului neurolog, sub stricta supraveghere a unei persoane specializate în efectuarea acestei operațiuni.


Copyright © Toate drepturile rezervate | Implementat de Soft Build

ro_RORomanian
ro_RORomanian