fbpx


ELECTROENCEFALOGRAMA (EEG)

Prin intermediul electroencefalografiei (EEG), medicii pot înregistra și interpreta activitatea electrică a creierului, facilitând astfel diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni cerebrale.

Electroencefalograma (EEG) este o metodă non-invazivă de înregistrare a activității electrice a creierului în timp real, prin intermediul unor electrozi plasați pe scalp și conectați la electroencefalograf.

Creierul funcționează prin intermediul unor semnale electrice, numite impulsuri electrice, care sunt transmise de neuroni prin conexiuni și comunicare între ei. EEG-ul poate captura aceste semnale și le poate afișa sub forma unui traseu grafic.

Pentru interpretarea traseului EEG la copii, este necesară competența unui medicul neurolog pediatru cu experiență în neurofiziologie, care poate identifica eventualele anomalii în activitatea electrică a creierului.

La Neoped – Clinica de Pediatrie, utilizăm aparatul de ultimă generație Natus NicoletV32, achiziționat în 2019, pentru a obține o electroencefalogramă de calitate superioară.

Dacă dorești să afli mai multe despre această procedură și cum poate ajuta la diagnosticarea afecțiunilor cerebrale, te invităm să citești și articolul nostru pe blog Electroencefalograma.Ce este și la ce ajută.

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | Webdesign Soft Build

ro_RORomanian
ro_RORomanian