fbpx

Copiii trec pragul Clinicii Neoped zi de zi.Unii mai bucuroși, alții mai triști, alții cu chef de vorbă, alții sunt speriați. Toți ne sunt dragi și ne străduim să le oferim experiențe frumoase și pozitive.

În cei patru ani de Neoped – Centru de Pediatrie am primit multe zâmbete, multă apreciere, căldură și voie bună.

Vrem să dăm înapoi ceea ce am primit, vrem să contribuim, să oferim. Din dorința de a aduce sănătate, bucurie, stare de bine, a apărut Asociația Neoped, cu o contribuție în mediu rural. Copiii care trăiesc în mediu rural sunt privați, de cele mai multe ori, de acces la servicii de calitate, fie că e vorba de servicii medicale sau educative. 

Pentru a se putea bucura de copilărie, copilul trebuie să fie în cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge. În acest sens, copilul are dreptul la asistență și servicii medicale, precum și la condiții de recuperare, astfel încât dreptul la sănătate să poată fi transpus în practică. 

Sănătatea fizică a copiilor este o prioritate pentru fiecare familie în parte. În principiu, punctul zero de la care plecăm în construcția personalității și caracterului copiilor noștri este starea de bine fizic. Profilaxia, modul de viață sănătos sunt principii și valori care ar fi bine să fie cultivate în orice comunitatate

Scopul Asociației Neoped este de a crește calitatea sănătății fizice si emoționale a copiilor din medii rurale și/sau defavorizate și de a conștientiza comunitatea cu privire la importanța unei informări corecte asupra dezvoltării fizice și emoționale a copiilor. 

Obiectivele Asociației, în vederea realizării scopului propus:
  • identificarea nevoilor medicale ale copiilor din zone rurale și/sau defavorizate
  • asigurarea, în mod gratuit, a asistenței medicale copiilor aflați în zone rurale și/sau defavorizate
  • creșterea gradului de conștientizare a nevoii de prevenție în sănătatea copiilor
  • creșterea calității vieții copiilor din zonele rurale și/sau defavorizate 
  • educarea comunităților rurale în ceea ce privește sănătatea fizică și emoțională. 

Astfel, în ideea îndeplinirii scopului și obiectivelor asociației, ne propunem formarea unei echipe de medici specialiști pediatri, care să asigure consultațiile medicale copiilor din zone rurale și/sau defavorizate.

Va fi necesară colaborarea cu primăria locală și cu școala pentru organizarea activităților medicale. 


copii

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | Neoped

ro_RORomanian
ro_RORomanian